Museumskafé i Indre Billefjord 2016

23.02.2016

Porsáŋggu musea/Porsanger museum og Mearrasámi diehtoguovddáš/Sjøsamisk kompetansesenter inviterer til et felles arrangement i Indre Billefjord. Tema: to billedkavalkader fra museets samlinger og informasjon om prosjektene «Evakueringsminner» og «Refotografering i utvalgt kulturlandskap».

---

Sted: Sjøsamisk kompetansesenter

Tid: Tirsdag 23.02.2016 kl. 18:00-20:30

Programleder: Riinakaisa Laitila

---

PROGRAM

Evakueringsminner

Svanhild Andersen presenterer prosjektet «Evakueringsminner» - utdrag fra intervju med noen av de som ble evakuert fra Porsanger og Nord-Troms, og med noen av de som husker evakuerte som kom til deres hjemsteder på Nordmøre i 1944-45.

Varighet: 30 minutter.

---

"Det glemte kompani”

Billedkavalkade “Det glemte kompani”, presenteres av Roger Albrigtsen. Historien om det norske 2. Bergkompani, deres møte med Finnmark den siste krigsvinteren, vises med bilder og ved fortelling. Bildene er fotografert i Porsanger og i Finnmark, under kompaniets ferd gjennom det avsvidde landskapet. Dramatiske og sterke opplevelser ble en del av deres hverdag. Noen av guttene kom aldri hjem.

Varighet: 30 minutter.

---

Pause 20 minutter. Salg av kaffe, te og vafler.

---

Refotografering utvalgt kulturlandskap

Presentasjon av prosjektet «Refotografering / Utvalgt kulturlandskap Goarahat & Sandvikhalvøya»

I juli 2016 kommer Oskar Puschmann fra NIBIO; Norsk institutt for bioøkonomi, og utfører fotograferinger for Utvalgte kulturlandskap.

Varighet: 10 minutter

---

Gamle bilder fra vestsiden av Porsangerfjorden

Billedkavalkade gamle bilder fra vestsiden av Porsangerfjorden, presenteres av Riinakaisa Laitila. Bildene er fotografert I tidsrom 1930-1960. Bildene er lånt fra en privat samling og digitalisert.

Varighet: 60 minutter.

---

Bildet på del av plakaten er tatt av Astrid Josefsen.